Pescadors d'Alçada és el nom de les sortides en barca que organitza el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) amb la col·laboració del Port de Tarragona. L'objectiu de les mateixes és conèixer d'aprop les diferents espècies d'aus marines i altres animals que viuen al mar i que no són fàcils d'observar des de la costa. Al mateix temps, la barca ens ofereix una perspectiva nova del litoral tarragoní, on es poden observar la ciutat de Tarragona, la Pineda de Vila-seca, el Cap de Salou, etc.
Els monitors som els ornitòlegs Albert Cama, l'Estel Blanch, el Pitu Nolla i la Laura Solé.

14 de setembre de 2013

El dissabte dia 14 vam poder gaudir d'una sortida amb molt bona mar i poc vent. El setembre és època de migració, on els ocells comencen a bellugar-se per deixar les zones de cria i marxar cap a les àrees d'hivernada. Així doncs, en aquestes dates es poden veure espècies tant d'hivern que comencen a arribar (gavines capnegres, gavians foscos o corb marins grossos) com ocells d'estiu que encara no han marxat (xatracs, corb marins emplomallats, gavines corses o ocells de tempesta). També vam poder veure un fumarell negre, que  a les sortides de Pescadors d'Alçada només s'havia vist a la primavera (abril-maig).



A l'aigua també vam poder veure moltes meduses i alguns peixos lluna.



Gràcies al Xavier Mañas per les imatges on s'aprecien un xatrac comú (que comença a tindre aspecte d'hivern amb el bec de color gairebé negre) i una gavina vulgar nascuda aquest estiu (fixeu-vos a les ales i a les plomes encara marrons que té al clatell).

Gràcies també al Ricard de Aróstegui Bardagí, que ens ofereix aquest vídeo on es pot veure com s'alimenten els ocells amb el peix que llencem des de la barca. 

1 Baldrigua mediterrània (Puffinus yelkouan)
Baldrigues balears (Puffinus mauretanicus)
1-2 Ocells de tempesta (Hydrobates pelagicus)
Corb marins grossos (Phalacrocorax carbo)
Corb marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis)
Gavines capnegres (Larus melanocephalus)
Gavines vulgars (Larus ridibundus)
Gavines corses (Larus audouinii)
Gavians foscos (Larus fuscus)
Gavians argentats (Larus michahellis)
Xatracs bec-llargs (Sterna sandvicensis)
Xatracs comuns (Sterna hirundo)
Fumarell negre (Chlidonias niger)


Gavina vulgar (Larus ridibundus) 1r any  Foto: Xavier Mañas

Xatrac comú (Sterna hirundo) que comença a tindre aspecte d'hivern
Foto: Xavier Mañas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada